2 Temmuz 2008 Çarşamba

FIRINDA KIYMALI PATATES


Malzemeler:
-4 kaşık margarin
-1 orta boy soğan
-700 gr koyun kıyma
-4/5 su bardağı et suyu
-3 adet yumurta sarısı
-700 gr civarında patates püresi

Yapılışı:Soğanları ince şekilde kıyın. Bir yanda da etsuyunu bir taşım kaynatın. Başka bir tencerenin içine 3 kaşık margarini eritin yağ kızınca soğanları ilave edip hafif örseleyin sonra kıymayı da katıp sık sık karıştırarak birkaç dakika kavurun. Sıcak olarak etsuyunu ilave edin. Tencerede ki malzemeyi 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Sonra derince bir fırın kabına tenceredeki pişmiş soğanlı kıymayı yayın. Yumurta sarılarını patates püresine katıp karıştırın. Bu püreyi sıkma torbasına doldurup kıymanın üzerini tamamen örtecek şekilde sıkın. Üzerine kalan eritilmiş 2 kaşık margarini sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün. Pürenin üzeri kızarıp yer yer kahverengi lekelere benzemiş altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra üçgen parçalar halinde kesin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Google