27 Mart 2008 Perşembe

ELMALI KEK


MALZEMELER:
• 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı ılık süt
• 1/2 su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı irmik
• 1 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 su bardağı dövülmüş ceviz
• 3 adet orta boy tatlı elma
aman DİKKAT• Domatesi kolay soyabilmek için kaynar suda birkaç dakika bekletip çıkarın.
• Patates haşlarken suyuna bir yemek kaşığı sirke ya da bir limonun suyunu koyarsanız
patatesleriniz daha sarı olacaktır.
8 KİŞİLİK
YAPILIŞI
• Öncelikle, derin bir kapta oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri çatalla köpük köpük oluncaya kadar 2-3 dakika çırpın.
• Sonra, ılık süt ve sıvıyağı ekleyerek çatalla çırpmaya devam edin.
• Şimdi de; üzerine irmik un ve kabartma tozunu aktarıp kaşıkla iyice karıştırın.
• Diğer taraftan,elmaları soyup rendeleyin.
• Elmaları ellerinizle sıkarak suyunu çıkarın.
• Suyunu sıktığınız elmaları ve çekilmiş ceviz içini de hamura ilave edip yine tahta kaşık veya spatulayla karıştırın.
• Sonra da yumuşamış margarinle iyice yağladığınız orta boy bir kek kalıbına boza kıvamındaki kek hamurunu boşaltabilirsiniz.
• Yaklaşık 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında, üzeri koyu kahverengi oluncaya kadar, 35 dakika kadar pişirin.
• iyice pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdanı keke batırıp çıkarın. Hamur kürdana yapışmamışsa kek pişmiş demektir.
• Son olarak, fırından çıkardığınız keki soğumaya bırakın.
• Kalıbından çıkarıp üzerini Hindistan cevizi ve çekilmiş fıstıkla süsleyerek servise sunun.

Hiç yorum yok:

Google