25 Mart 2008 Salı

SÜZME PATATES ÇORBASI



6 KİŞİLİK
MALZEMELER:
• 5 adet orta boy patates
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 10 su bardağı et yada tavuk suyu
• 1 çorba kaşığı bitkisel margarin
(veya 5 çorba kaşığı zeytinyağı)
• 2 çay kaşığı tuz, karabiber Terbiyesi için;
• 2 su bardağı süt
• 2 adet yumurta sarısı
• 2 çay kaşığı kırmız pul biber
aman DİKKAT/
• Patates pürenize değişik bir lezzet katmak istiyorsanız, içine birazcık da Hindistan cevizi katın.
Pişirme Süresi: 30 dk
yapılışı
Patatesleri soyup yıkayın. Rendenin iri gözüyle rendeleyip orta boy bir tencereye aktarın. Üzerine yine rendelediğiniz soğanları ilave edin. Yağıda ekleyip orta ateşin üzerine oturtun. Bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak soğanlı patatesleri 5 dakika kadar kavurun. Üzerine ılık yada sıcak haldeki et yada tavuk suyunu ekleyip, tuz ve karabiberini katın. Orta ısılı ateşin üzerinde ara sıra karıştırarak çorba kaynayın-ca dek pişirin. Çorba kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp, el blendırıyla patatesleri iyice ezin. Eğer blendırınız yoksa çorbayı sıcak halde mutfak robotuna koyarak çekin ve püre haline getirin. Terbiyeyi hazırlamak için derin bir kabın içine yumurta sarılarını koyup tel bir çırpıcıyla yada çatalla çırpın. Üzerine sütü ekleyip tekrar çırpın. Bu yumurtalı sütü azar azar ve sürekli karıştırarak çorbanın içine ekleyin. Sonrada orta ısılı ateşin üzerinde yine sürekli karıştırarak çorbayı kaynayıncaya dek tekrar pişirin. Kaynayan çorbayı ocaktan alıp üzerine kırmızı biberi serpiştirin, isterseniz rendelenmiş taze kaşar peyniri ve kıtır ekmeği de çorbanın üzerine ekleyip, sıcak olarak servise sunun.

Hiç yorum yok:

Google