27 Mart 2008 Perşembe

CEVİZLİ BAYRAM TATLISI


MALZEMELER:
• 3 su bardağı un
• 1/2 su bardağı irmik
• 1 su bardağı yoğurt
• 1/2 su bardağı eritilip, ılıtılmış margarin
• 1/2 su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 çay kaşığı karbonat
• 2 su bardağı iri ekilmiş ceviz içi Şerbet için;
• 4 su bardağı toz şeker
• 4 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı limon suyu
8 KİŞİLİK
aman DİKKAT
• Hazırladığınız hamurların üzerlerini nemli bir bezle örtüp bekletirseniz kurumaz ve bu iş için en uygun sıcaklık oda sıcaklığıdır.
YAPILIŞI:
• Öncelikle, derin bir karıştırma kabına yoğurt, eritilip ılıtılmış margarin, sıvıyağ ve toz şekeri koyara-elinizle iyice karıştırın.
• Sonra, irmik ve karbonatı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
• Son olarak, unu katarak iyice yoğurun.
• Ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığından hamuru 25-30 dakika dinlendirin.
• Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
• Baş parmağınızla hamurun ortasına bastırarak derin bir çukur oluşturun.
• Bu çukur kısma 2 tatlı kaşığı kadar ceviz içi doldurup kapatın ve tekrar yuvarlayıp, üzerine bastırıp, hafifçe yassıltın.
• isterseniz artan hamurdan kibrit çöpü formunda parçalar hazırlayıp tatlıların üzerine yapıştırarak şekil vererek süsleyebilirsiniz.
• Bu şekilde hazırladığınız tatlıları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın.
• 175 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika, üzerleri sarı-kahverengi oluncaya kadar pişirip çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
• Başka bir tarafta orta boy tencereye su ve toz şekeri aktarın.
• Orta ısılı ateşte şerbet kaynayıncaya kadar pişirin.
• Kaynamaya başlar başlamaz limon suyunu ekleyip birkaç dakika sonra ocaktan alın.
• Şerbeti soğuyan tatlıların üzerine sıcak gezdirip iyice çekmesini bekleyin ve servise sunun.

Hiç yorum yok:

Google