27 Mart 2008 Perşembe

MANTARLI BULGUR PİLAVI


MALZEMELER:
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 tatlı kaşığı bitkisel margarin 1/2 çorba kaşığı domates salçası
3 su bardağı sıcak et ya da tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz, karabiber Sosu için;
500 gr kültür mantarı (yaklaşık 1,5 paket)
2 adet orta boy kuru soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet yeşil çarliston biber
3 adet orta boy domates
1 çay kaşığı tuz, karabiber
aman DİKKAT • Reçelinizin köpüklenmesini istemiyorsanız, pişirirken içine ceviz büyüklüğünde yağ atın.
6 KİŞİLİK
Pişirme Süresi: 25 dk
YAPILIŞİ:Önce sosu hazırlamak için soğanları çok ince, yemeklik doğrayın. Çarliston biberlerin saplarını kesin, tohumlarını yıkayıp çok ince halkalar şeklinde dilimleyin. Domatesleri ise tavla zarı formunda küp küp doğrayın. En sonunda mantarları yıkayıp, boylamasına ince ince dilimleyin. Sonra da geniş bir tava ya da tencerede zeytinyağını kızdırın. Soğanları ve biberleri ekleyip, orta ateşte karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Ocağın ısısını yükseltip hemen mantarları katın ve yüksek ateşte sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Tekrar orta ateşe getirip, domatesleri ilave edin. Yine 4-5 dakika kavurup sosu ocaktan alın. Tuz ve karabiberi katın ve bir kenarda bekletin. Öte yandan bulgur pilavını hazırlamak için pilav tenceresinde yağı etirip, salçayı ekleyin. Orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun ve yıkanıp süzülmüş bulgurları ekleyin. Sürekli karıştırarak 5-6 dakika kavurun ve sıcak et ya da tavuk suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberini katın. Orta ısıda pilav suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Sonra çok kısık ateşte 5 dakika daha pişirip, ocaktan alın. Yaklaşık 15-20 dakika pilavı dinlendirip, demlendirin. Şimdi servis tabağına pilavı alın, üzerine sıcak mantarlı sosu gezdirin, isterseniz ince kıyılmış maydanozlarla süsleyip, servise sunun.

Hiç yorum yok:

Google