28 Mart 2008 Cuma
KIYMALI VE KAŞARLI PİDE
MALZEMELER:
• 250 gram kıyma
• 1 çorba kaşığı margarin
• 2'şer adet sivri biber ve domates
• 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
• 2 adet yumurta
• Tuz, karabiber
Hamuru için:
• Yarım kg un
• 1 tatlı kaşığı yaş maya
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 adet kesmeşeker
YAPILIŞI:
ÖNCELİKLE pide içlerini hazırlayın. Bunun için, kıymayı margarinde kavurun. 2 adet biberi küçük doğrayıp, kıymaya ekleyin ve kavurmaya devam edin. Üzerine küp doğranmış domatesi ilave edin. Tuz ve karabiberi katıp, ateşten alın. Soğumaya bırakın. Kaşarlı pide içinse, rendelenmiş kaşar peynirinin içine 1 adet yumurtayı ve 1 adet yumurta akını katıp, karabiber serperek karıştırın. Hamur için de, yaş mayayı çok az ılık suda eritin. 2 çorba kaşığı un, tuz ve 2 adet kesmeşekeri ekleyin. Karıştırıp, derin bir kaba dökün. Üzerine yavaş yavaş kalan unu ekleyerek, su ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edin. Mayalanması için kenarda bekletin. Daha sonrc hamurdan küçük bezeler koparıp, açın. Üzerine kıymalı ya da kaşarlı harçtan koyup, kenarlarını kıvırarak kayık şekli verin.Kenarlarınada yumurta sarısı sürüp 180 derecede fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Etiketler:
hamurişleri tarifleri,
kaşarlı pide yapılışı,
kıymalı pide,
pide tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder