28 Mart 2008 Cuma

HÖŞMERİM


MALZEMELER:
• 1 kg süt
• Bir buçuk çorba kaşığı un
• 1 adet yumurta
• 4 su bardağı tozşeker
• 250 gram irmik
• Yarım kg tuzsuz lor peyniri
• 150 gram tuzsuz badem
• 1 çorba kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI:
SÜTÜ bir tencereye alıp sürekli karıştırarak, unu azar azar ekleyin. Çırpılmış yumurtayı karışıma ilave edin. Tozşeker, irmik ve tuzsuz lor peynirini de ekleyip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra Tencereyi ocaktan alın ve servis tabağına boşaltın.Bademleri yarım saat sıcak suda bekletip, kabuklarını soyun. Sıvıyağı bir tavaya alıp bademleri içine atın ve hafif pempeleşinceye kadar kavurun. Kağıt havlu üzerine alarak yağın süzülmesini sağlayın.Tatlının üstünü bademlerle süsleyerek, buzdolabında 1 saat bekletin. Soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Google