29 Mart 2008 Cumartesi

ÇİKOLATALI KARTOPU


MALZEMELER:
180 gr sütsüz çikolata
100 gr margarin
1 su bardağı pudraşeker
4 yumurta
1 kahve fincanı taze
portakal suyu
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Süslemek için;
1 paket toz kremşanti
1 su bardağı süt
Pasta incileri
YAPILIŞI:
1. Sütsüz çikolatayı benmari usulü eritin ve soğumaya bırakın. Margarini küçük parçalara bölüp çukur bir kaba alın. Pudraşeker, çikolata ve yumurtaları ekleyip iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden portakal suyu, un ve kabartma tozunu ilave edin.
2. Kase şeklinde büyük bir kek kalıbının içine alüminyum fotyo ile döşeyin. Hazırladığınız karışımı kalıba alıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldiğinde kalıptan çıkarıp streç folyo ile kaplayın ve bir gece buzdolabında bekletin.
3. Süslemek için kekin üzerindeki streç folyoyu çıkarıp yuvarlak bölümü üste gelecek şekilde servis tabağına yerleştirin.
4. Kremşantiyi sütle çırpın ve yıldız uçlu sıkma torbasına âoidurun. Kekin üzerine küçük yıldızlar şeklinde sıkarak boşluk kalmayacak şekilde kaplayın. Pasta incileriyle süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Google