26 Mart 2008 Çarşamba

YOĞURTLU MUHACİR KÖFTESİ


MALZEMELER;
Köfte harcı için
• 500 gr köftelik kıyma
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 1 adet yumurta
• 1 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
• 5 dilim bayat ekmek içi
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber Kızartmak için
• 1 yemek kaşığı un
• 1 çay bardağı sıvıyağ Üzeri için
• 2 su bardağı yoğurt
• 2 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı un
• 3 diş sarımsak (dövülmüş)
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
aman DİKKAT
• Alıç kalbe iyi gelir idrar söktürür ve kabızlık giderir.
• Badem bedeni ve zihni yorgunluğa iyi gelir, böbrek iltihaplarını giderir.
Karaciğerlere iyidir.
10 kişilik
yapılışı
• Öncelikle, derin bir kaba, kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, nişastayı, kabuklan çıkartılıp ufalanmış ekmek İçini, tuzu ve karabiberi koyun. Sonrada yoğurmaya başlayın.
• iyice yoğurduğunuz köfte harcından pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparıp, iki eliniz arasında yuvarlayarak parmak şekline getirin.
• Köfteleri, bir tabağa serpiştirdiğiniz una bulayarak kızgın yağda hafifçe kızartın. Sonrada kenarları yüksek orta boy bir fırın kabına yan yana dizin.
• Öte yandan, üzeri için; yoğurdu, yumurtayı, unu ve dövülmüş sarımsağı iyice çırpın. Sonra, bu sosu köftelerin üzerinde gezdirip, 175 dereceye ayarlı fırında, köfteler iyice kızarıncaya kadar, yaklaşık 25 dakika kadar pi-şişrin.
• Çıkardıktan sonra üzerine, tereyağında 1 dakika kadar kavurduğunuz pulbiberli sosu gezdirtip servise sunun. Köftenin sosu katılaşıp muhallebi gibi olacaktır.

Hiç yorum yok:

Google