26 Mart 2008 Çarşamba

KREM KARAMEL


MALZEMELER:
• 7 adet yumurta (oda sıcaklığında )
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 kg. süt
• 1 paket vanilya
Karamel için;
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 yemek kaşığı su
aman DİKKAT • Kızartma yaparken yağın içine biraz tuz serptiğinizde yağın sıçramadığını göreceksiniz. Ayrıca, kızartma yağına su damlamaması da yağın sıçramamasında etkili olacaktır.
yapılışı
• Derin bir kapta, oda sıcaklığında-murtaları ve toz şekeri köpük köpük oluncaya kadar 2-3 dakika çırpın.
• 1 kg. sütü (Yaklaşık 5,5 su bardağı:: tencerede kaynayıncaya kadar ısıtın.
• Sadece bir kez kaynayan sütü ocak:; -alın ve sıcakken yumurtalı karışımın üzerine azar azar ekleyerek çırpın.
• Vanilyayı da ekleyip, 1 dakika kada-mikserin yüksek devriyle çırptıktan sonra bir kenarda bekletin.
• Karamel için;
• Ufak çelik bir tencerede 1 su bardağ toz şeker ve suyu çok kısık ateşte bir tahta kaşıkla ara sıra karıştırarak pişirin.
• Şeker eriyip, ayran kıvamına gelip, rengi kahverengileşmeye başlar başlamaz ocaktan alın.
• Bu karameli krem karamel kaplarına paylaştırın. Sadece dibini kaplaması yeterli olacaktır. Ya da orta boy, fırına dayanıklı cam bir kase kullanabilirsiniz.
• Çırpılmış sütlü yumurtalı karışımı kapların üzerinde 1 parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın.
• Öte yandan ılık suyu, kenarları yüksek fırın tepsisine, krem karamel kaplarının yarısına gelecek şekilde aktarın.
• Krem karamel kaplarını bu suyun içine oturtun.
• 10 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 1,5 saat kadar pişirin.
• Bir saat sonra bir kürdanı krem karamellere batırıp, pişip pişmediklerini kontrol edin. Eğer kürdana hamur yapışmazsa, pişmiş demektir.
• Piştiklerinde fırından çıkarın ve en az 1 gece dolapta bekletin.
• Ucu yuvarlak bir bıçakla krem karamelleri kalıplarınkenarlarından sıyırıp, çıkarın. Servis tabağına ters çevirin.

Hiç yorum yok:

Google