29 Mart 2008 Cumartesi

TALAŞ BÖREĞİ


Gerekli malzeme:
125 gr margarin
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su İç malzeme:
500 gr kuşbaşı et
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı su Tuz, karabiber
1 demet kıyılmış maydanoz
Üzeri için: 1 yumurta sarısı
1. Böreğin iç maizemesini hazırlamak için bir soğanı ince doğrayın. Yağı tencerede ısıtın. Soğanı ve eti ilave edip kavurun. Salçayı 1 bardak suda eritip ete ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirin. Kalan 3 soğanı piyaz doğrayıp etlere ilave edin. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ilave edip 10 dakika sonra ocaktan alın.
2. Hamuru hazırlamak için unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Limon suyu, tuz ve 1 bardak ılık su ekleyerek yoğurun. 10 dakika dinlendirip yarım cm kalınlığında açın.
3. Margarini eritip üçte birini hamurun üzerine sürün. Hamuru sağdan sola ve aşağıdan yukarıya üçe katlayıp üzerini örtün ve 20 dakika dinlendirin. Yağın kalan kısmını kullanarak işlemi 2 kez tekrarlayın. Hamuru dördüncü seferde ince açıp kareler halinde kesin. İçlerine hazırladığınız iç malzemeyi paylaştırıp kenarlarını üzerine katlayarak kare şeklinde kapatın. Kapatılan kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Google