27 Mart 2008 Perşembe

NAREKŞİLİ ZEYTİNYAĞLI DOLMA


8 KİŞİLİK
MALZEMELER:
• 1-1,5 kg dolmalık yeşil biber
• 2 su bardağı pirinç
• 1/2 su bardağı zeytinyağı
• 5 adet orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
• 2 su bardağı sıcak su
• 2 çay kaşığı tuz, toz şeker
• 1/2 demet maydanoz, dereotu
• 1 çay kaşığı karabiber, kuru nane
• 1 su bardağı nar ekşisi
• 4 diş sarımsak (dövülmüş)
aman DİKKAT • Galeta ununuzu kendiniz yapmak istiyorsanız, bayat ekmeklerinizi fırında kızarttıktan sonra robotta çekin.
YAPILIŞI:
• Öncelikle, dolmalık biberleri ayıklayıp yıkayın.
• Orta boy bir tencereye zeytinyağını koyup doğranmış soğanlerı ekledikten sonra 5 dakika sürekli karıştırarak soğanla kavurun vurun
• Pirinci yıkayıp ilave ettikten sonra 5 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin.
• Üzerine 2 su bardağı sıcak su,tuz ve toz şekeri katıp orta ateşte pirinçler suyunu iyice kinceye kadar pişirin.
• Ocağın altını söndürdükten sonra, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, karabiber, kuru nane nar ekşisi ve dövülmüş sarımsakları ilave edin.
• Hiç karıştırmadan kapağı kapalı şekilde 15 dakika kadar dolma harcını dinlenmeye bırakın.
• Sonra dolma harcını tahta kaşıkla iyice karıştırıp dolmalık biberlerin içine doldurup tencereye dik olarak dizin.
• Bir kahve fincanı zeytinyac üç su bardağı sıcak suyla karıştırıp dolmaların üzerine gezdirdikten sonra önce harlı ateşte kaynayıncada hafif ısılı ateşte berler iyice yumuşayıncaya dek pişirin.
• Dolmaları tenceresinde soğutun. Bir servis tabağına dizip, ikram edin. isterseniz dolmayı kurutulmuş patlıcan ,biberlede yapabilirsiniz. Kurutulmuş sebzeleri kaynayan suda 20 dakika haşlamanız yeterli olur.

Hiç yorum yok:

Google