29 Mart 2008 Cumartesi
ÇORUM BAKLAVASI
Gerekli MALZEME:
Hamur için: 4 su bardağı un
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
Bir tutam tuz
İÇ malzeme:
2 su bardağı ince çekilmiş ceviziçi
250 gr margarin
Şurup için;
7 su bardağı tozşeker
8 su bardağı su
YAPILIŞI:
1, Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt ve bir tutam tuz ekleyip yoğurun. Hamuru eşit büyüklükte 20 parçaya ayırıp yuvarlayarak 20 beze yapın. Bezeleri hafif un serperek ince yufkalar halinde açın.
2, Margarini eritip 1 çay bardağı kadarını ayırın. Katan margarini yufkaların üzerine sürüp ceviz içini serpiştirin. Her bir yufkayı oklavaya sarıp iki ucundan ortaya doğru toplayarak büzün ve oklavadan çıkarın. 3-4 cm'lik parçalar halinde kesip yağlanmış tepsiye aralıksız olarak dizin. Ayırdığınız margarini kızdırıp sıcak olarak yufkaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
3. Su ve şekeri tencerede hafifçe koyulaşana kadar kaynatın. Ocaktan alıp soğutun. Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şurubu gezdirerek dökün. Şurubu çektikten sonra servis yapın.
Etiketler:
baklava tarifi,
baklava yapılışı,
çorum baklavası,
tatlı tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder