26 Mart 2008 Çarşamba

FISTIKLI RULO PASTA



10 KİŞİLİK
MALZEMELER:
Pandispanya hamuru için;
• 5 adet yumurta (oda sıcaklığında)
• 4 kahve fincanı toz şeker ( Türk kahvesi fincanı)
• 1kahve fincanı ılık su
• 1 paket kabartma tozu
• 1çay kaşığı tuz
• 5 kahve fincanı un
• 1su bardağı çekilmiş şam fıstık
Kreması için;
• 3 su bardağı su
• 8 çorba kaşığı toz şeker
• 1 çorba kaşığı tepeleme m.s nişastası
• 2 çorba kaşığı dolusu kakaç
• 2 çorba kaşığı neskafe
• 2 adet yumurta sarısı
• 100 gr margarin

YAPILIŞI
Oda sıcaklığındaki yumurtalarla toz şekeri derin bir kabın içine aktarın. Üzerine ılık su ekleyin ve mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika, köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Bir taraftan başka bir kapta; un, tuz ve kabartma tozunu elinizle karıştırın. Sonra da bu unlu karışımı tel bir süzgeçle eleyerek yumurtaların üzerine azar azar ekleyip, bir tahta kaşıkla karıştırmaya başlayın. Bu aşamada asla mikser kullanmayın. Tahta kaşık ya da plastik spatula kullanın, iyice karıştırarak tüm malzemeleri iyice birbirine yedirin. Öte yandan fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt ya da fırın kağıdını serin. Hazırladığınız kek karışımını yarım santim kalınlığında olacak şekilde tepsiye yayın. Yaklaşık 5C cm uzunluğundaki fırın tepsisi için bu hamur miktarı az gelebilir. Siz de tepsinin bir kenarında 10-15 cm kadar boşluk bırakarak hamuru yayın. Yada 30 cm, 40 cm gibi bir fırın tepsisi.kullanın. Beş dakika önceden ısıtılmış, 150 dereceli sıcak fırında en fazla 20 dakika pişirip hemen çıkarın. Üzerinin hafifçe sararması yeterlidir. Fırından çıkarınca 5 dakika kadar bekleyin, hafifçe ılınsın. Sonra da uzun kenarından başlayarak keki rulo şeklinde sarmaya başlayın ama sararken fırın kağıdını da dikkatlice sıyırıp çıkarın. Kek rulo yapılırken, kıvrılırken hafif çatlaklar oluşabilir. Hiç önemsemeyin. Çünkü kremayla bu kusurları kapatacağız. Ya da ikinci bir yöntemde, büyük bir mutfak havlusunu çok ıslatmadan hafifçe nemlendirin ve tezgahın üzerine serin. Sonrada keki fırından çıkarıp kağıdıyla beraber bu havlunun üzerine oturun. Havluyla beraber keki rulo yapmaya başlayın, havlu kağıdı ıslatıp, çok daha rahat çıkmasını sağlayacaktır. Artık rulo kekinizi bir kenarda beklemeye bırakır ve kremayı hazırlayın. Bunun için orta boy bir tencereye; su, şeker, nişasta, kakao ve neskafeyi koyun. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin, kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alın ve içine yumurta sarılarıyla margarini ekleyin. Sonra da mikserin yüksek devriyle en az 2-3 dakika çırpın. Şimdi rulo pastayı açın ve hazırladığınız kremay spatulayla her tarafına sürüp tekrar rulo yapın. Kalan kremayı da rulonun her tarafına sürdükten sonra üzerini çekilmiş şam fıstıklarıyla süsleyin. Buzdolabında soğutup, dilimleyerek servise sunun. İster seniz kekin içine taze meyve dilimleri de koyabilirsiniz. Ya da kestane şekerlerini püre yapıp, damla çikolatayla karıştırıp rulo pastanın içine koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Google