17 Nisan 2008 Perşembe

ETLİ KONUK PİLAVI






MALZEMELER:
• 400-500 gr kuş başı kuzu ya da dana eti
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 6 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet orta boy patlıcan Pilav için;
• 2 su bardağı pirinç
• 2 tatlı kaşığı tereyağı
• 3 su bardağı su ya da et suyu
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber
aman DİKKAT: Enginar, kolesterolü düşürür, karaciğer ve safranın sağlıklı çalışmasını sağlar. Kandaki şeker miktarını dengeler.
• Balığın taze olup olmadığını anlamak için parmağınızla karnına
bastırın. Çukurluk hemen düzeliyorsa balık taze demektir.
YAPILIŞI:
• Bu arada önce pirinçleri bol tuzlu kaynar suda ıslatın. Zeytinyağı ve incecik doğranmış soğanı bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşe oturttuktan sonra kuş başı eti ekleyin. Tahta kaşıkla sık sık karıştırarak 5-6 dakika kadar kavurun. Sonrada 3 su bardağı sıcak su ilave edip tencerenin kapağı kapalı vaziyette etleri pişmeye bırakın.
• Diğer taraftan, patlıcanı alacalı formda soyup yarım santim kalınlığında doğrayarak tuzlu suda 20 dakika bekletin. Acı suyu çıkan patlıcanı yıkayıp süzün.
• iyice yumuşamış olan etlerin üzerine patlıcan dilimlerini dizip kısık ateşte en az 20 dakika pişirin. Etler ve patlıcan piştiğinde tencereyi ocaktan alın.
• Öte yandan tereyağını pilav tenceresinde eritip üzerine 3 su bardağı suyu ekleyin. Tuz ve karabiberi de katıp kaynamasını bekleyin.
• Su kaynamaya başlayınca, yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ısılı ateşte pişirin.
• Pilav suyunu çekince, çok kısık ateşte 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın. En az 15-20 dakika dinlendirin.
• Servis tabağına aldığınız pilavın üzerini patlıcan ve etle süsleyerek servise sunun.

Hiç yorum yok:

Google