17 Nisan 2008 Perşembe

KIYMALI AKITMA





MALZEMELER:
Hamuru için:
• 15 çorba kaşığı un
• İki buçuk su bardağı su
• 1 çay kaşığı tuz
• İçine: 200 gram kıyma
• 1 adet küçük soğan
• 1 çorba kaşığı sıvıyağ
• 1/3 demet maydanoz, tuz
Beşamel sos için:
• 1 çorba kaşığı un
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• Bir buçuk su bardağı su
• 1 çay kaşığı tuz
Üzerine:
• Rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:Kıymalı harç için kıymayı ve küçük doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Ateşin üzerinden indirmeye yakın tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Ayrı bir yerde hamur malzemelerini iyice karıştırıp.bozakıvamında pütürsüz bir karışım elde edin.(gerekirse su ekleyin)Margarinle hafif yağlanmış teflon tavaya, 2 kepçe dolusu hamur malzemesinden döküp, iki tarafını da kızartın. 26 cm çapındaki fırın tepsisine ilk akıtmayı koyun. Üzerine iç malzemesinden 2 çorba kaşığı dolusu serpin. Tekrar yufka ve kıymalı harçtan koyun. Bunu kabınızın derinliğine göre 3 ya da 4 akıtma üst üste gelecek biçimde hazırlayın. En üstte kıymalı harcın kalmasına dikkat edin. Ardından 1 çorba kaşığı unu, 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla kısık ateşte kavurun. Üzerine bir buçuk su bardağı su ilave edin. Hızlı bir şekilde karıştırın ki, topaklanmasın. 1 çay kaşığı tuzu ilave edin. Boza kıvamına gelince, sosu akıtmanın üzerine gezdirin ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Google