26 Mart 2008 Çarşamba

PÜRELİ KUZU KIZARTMA


6 KİŞİLİK
MALZEMELER:
• 6 parça kemikli kuzu kol eti (iri parçalar şeklinde hazırlanmış)
• 1 çorba kaşığı hardal (tatlı hardal olmalı)
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber
• 2 su bardağı ılık su Püre için;
• 3 adet orta boy patates
• 2 su bardağı konserve bezelye
(veya haşlanmış bezelye)
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• Veya 5 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 su bardağı süt
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber

AMAN
DİKKAT • Kurutulmuş meyvelerin besin değeri çok yüksek, potasyum değerleri çok yüksektir. Bu yüzden sofranızdan eksik etmemeniz gerekir.
Pişirme Süresi 60 dk
YAPILIŞI
Önce kemikli kuzu kol etlerinin her taratma hardal sürerek iyice yedirin. Ayrıca tuz ve karabiberini serpiştirerek etleri yarım saat kadar bekletip, marine edelim. Öte yandan püre için patatesleri soğuyup, kuşbaşı et formunda doğra-yalım. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip, haşlamaya bırakalım. Patatesler iyice yu-muşayınca, 1 çay kaşığı tuzla beraber bezelyeleri de ekleyip 2-3 dakika daha pişirelim. Sonra ocaktan alıp, süzdürelim ve derin bir kaba boşaltıp sıcakken ezelim.Tereyağı, tuz, karabiber ve sütü de bu be-zelyeli patates püresine ekleyip kısık ateşte 5-6 dakika karıştırarak püre yapalım. Bir kenarda ılık kalacak şekilde bekletelim. Şimdi hardalla tatlandırdığımız etleri, geniş bir tencereye koyup, kızdırdığımız zeytinyağında kızartalım. Her bir tarafını dörder dakika kızarttığımız etlerin üzerine ılık suyu ekleyip, tencerenin kapağını kapatalım. En az 60 dakika kısık ateşte, etler iyice yumuşayıncaya dek pişirelim. Pişen etleri büyük bir servis tabağına suyuyla birlikte boşaltalım. Yanında, ılık bezelyeli patates püresiyle beraber ikram edelim.

Hiç yorum yok:

Google