29 Mart 2008 Cumartesi

CEVİZLİ VE KAHVELİ KEK


MALZEMELER:
• Kek için: 2 adet yumurta
• 2/3 su bardağı tozşeker
• Yarım su bardağı süt
• 50 gram margarin (eritilmiş)
• Yanm paket kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
• 1 tatlı kaşığı kakao
• 2 su bardağı un
Krema için:
• 2 tatiı kaşığı tozşeker
• 2 tatlı kaşığı buğday nişastası
• 1 tatlı kaşığı pirinç unu
• 2 su bardağı süt
• Vanilya
Karamel için:
• 1 çay bardağı tozşeker
• 1 çay bardağı su
• Süslemek için: 1-1.5 su bardağı bütün ceviz içi
YAPILIŞI:
YUMURTA ve tozşekeri çırpın. Yarım su bardağı süt ve margarini ekleyip, tekrar çırpın. Kabartma tozu, kahve, kakao ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. 22 cm'lik yağlanmış kalıba dökün. 150 derece fırında 30-40 dakika pişirip, soğutun. Ayrı bir yerde kreması için tozşeker, buğday nişastası, pirinç unu, süt ve vanilyayı karıştırın. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp ılıtın. Kremayı kekin üzerine döküp, cevizleri dizin. Karamel için, tozşekeri tavaya koyup, şeker eriyince ocaktan alın. Üzerine suyu döküp, tekrar ocağa koyun. 2-3 dakika karıştırıp, kıvamına gelmesini bekleyin. Hafif soğuyunca cevizlerin üzerine döküp, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Google