28 Mart 2008 Cuma

ÇAYLI KEK


MALZEMELER:
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağ
1 su bardağı çay
3 su bardağı un
Br buçuk paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
Çikolata sosu için:
1su bardağı süt
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı kakao
YAPILIŞI:
DERİN bir kabın içinde yumurtaları ve tozşekeri çırpma teli ile iyice çırpın. İçine zeytinyağı ve çay ilave edip çırpmaya devam edin. Başka bir kabın içine un ve kabartma tozunu eleyin. Vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Bu karışımı yumurtalı haran içine ilave edip karıştınn. Hazırladığınız karışımı yağlanmış kek kalıbının içine yayın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Diğer tarafta bir tencereye süt, su, mısır nişastası, tozşeker ve kakao koyup karıştırın. Orta hararetli ateşte sürekli kanştırarak kaynayana kadar pişirin. Tencereyi bir kenara alın. Kek piştikten sonra 5 dakika soğumasını bekleyin. Kalıptan çıkarıp bir servis tabağına alın. Üzerine çikolata sosu gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.
NOT: Kekin güzel kabarması için unu ve kabartma tozunu birlikte eleyin.

Hiç yorum yok:

Google