27 Mart 2008 Perşembe
BULGURLU KADINBUDU KÖFTESİ
MALZEMELER:
• 500 gr yağsız köftelik kıyma
• 1 çay bardağı köftelik ince bulgur
• 1 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 1 demet maydanoz
• 1 adet yumurta
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber Kızartmak için
• 1 çay bardağı un
• 2 adet yumurta
• 1 çay bardağı sıvıyağ
•aman DİKKAT
isterseniz, köfteleri yumurtaya batırdıktan sonra galete ununa bulayıp kızartabilirsiniz. Eğer bulgur yerine pirinç kullanacaksanız önceden hafif yumuşayıncaya kadar 10 dakika kadar haşlayıp süzün. Sonrada köfte harcına katın.
8 KİŞİLİK
YAPILIŞI:
• Öncelikle, köftelik bulc. bir kaseye aktarıp üzerira çay bardağı kadar ılık su ekledikten sonra kabarıp yumuşaması için 5 dakiği kadar bekleyin.
• Diğer taraftan, sıvıyağı bir tavada kızdırıp rendelenmiş soğanı da ekleyerek 1 dakika kadar kavurun.
• Üzerine kıymanın yarısını ilave edip 5-6 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
• Son olarak, çok ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek karıştırın.
• Şimdi de kavrulan kıymayı derin bir kaba aktarıp üzerine yumuşayan bulguru ve kalan çiğ kıymayı da ilave edin. Yumurtayı da kırdıktan sonra tuz ve karabiberi serpiştirerek iyice yoğurun.
• Köfte harcından kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve uzun yassı köfteler hazırlayın.
• Sıvıyağı bir tavada kızdırıp köfteleri önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya batırarak önlü arkalı kızartın (Sadece yumurta sarısıda kullanabilirsiniz)
• Dilerseniz servis tabağına tuzla ovulmuş kırmızı soğan koyup köfteleri de üzerine dizerek servise sunun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder