17 Nisan 2008 Perşembe
İSLİM KEBABI
Malzemeler:
1,5kg uzun patlıcan
5 adet çarliston biber,
4 adet küçük domates
köfte için:
yarım kg kıyma
1 yumurta
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
3 dilim ekmek içi
tuz ,karabiber
sos için:
2-3 domates
sıvıyağ
1 çay bardağı su
tuz
Hazırlanışı :
Patlıcanları alacalı soyulur, uzunlamasına doğranır, tuzlu suda bekletilir. Köfte harcındaki tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur, küçük parçalarla yuvarlanır. Patlıcanlar kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartılır. Fırın tepsisinde + şeklinde 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirilir. İçine hazırlanan köfte koyulup patlıcanlar üzerine kapatılır ve ters çevrilir (ters çevirmek için kase kullanabilirsiniz.), Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirilip kürdan batıratak 200C’de fırında pişirilir.
Sosu için: domatesler soyulup rendelenir. Az sıvıyağ ile tavada sotelenir, suyu ilave edilip kaynatılır. Tuz ekleyip servis yapılır.
Etiketler:
islim kebabı,
kebap yapılışı,
yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder