29 Mart 2008 Cumartesi

VİŞNELİ EKMEK TATLISI


MALZEMELER:
• 8 dilim bayat
tost ekmeği
• 1 kase dondurulmuş vişne
• 1 su bardağı vişne suyu
Kreması için:
• Bir buçuk su bardağı süt
• 5 çorba kaşığı tozşeker
• iki buçuk çorba kaşığı un
• 1 adet yumurta
• 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
• 1 paket vanilya
• Fındık büyüklüğünde margarin
YAPILIŞI:
BAYAT ekmeğin kenarlarını incecik kesin ya da bardak yardımıyla yuvarlak dilimler çıkarın. Fırında hafifçe kızartın. Servis tabağına dizin. Üzerlerine vişne suyunu gezdirin. Ekmeklerin vişne suyunu çekmesini bekleyin. Diğer tarafta kremayı hazırlayın. Bunun için süte tozşeker, un, yumurta, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin, iyice çırpın. Koyu bir krema elde edin. Kremayı ocaktan alırken, margarini ekleyin. 4 ekmeğin üzerine kremadan sürün. Vişne taneleri koyup, kalan 4 ekmeği üzerine kapatın. En üste de krema sürüp, vişne taneleri dizin. Soğuyunca servis yapın.

Hiç yorum yok:

Google