29 Mart 2008 Cumartesi

PROFİTEROL


MALZEMELER:
125 gr margarin
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
1 su bardağı un
3 yumurta
İÇ MALZEME:
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
ÜZERİ İÇİN:
160 gram sütsüz çikolata
1 çorba kaşığı süt
1 Şu hamurunu hazırlamak için, su ve margarin bir tencereye alıp kaynatın. Tuz ve tozşekeri ilave edin. Su kaynamaya başladığında unu azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. 10 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirip ateşten alın. Hamur ılınınca yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştırın.
2. Hamuru düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Yağlanmış fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde ve aralıklı olarak sıkın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın.
3. Kremşantiyi soğuk sütle koyulaşana kadar çırpın. Profiterol hamurlarını sandviç şeklinde ikiye kesip içlerine kremşanti doldurun. Sütsüz çikolatayı süt ekleyerek benmari usulü eritin. Profiterollerin üzerine gezdirip soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok:

Google