25 Mart 2008 Salı

BEĞENDİLİ KUZU KEBABI



MALZEMELER:
• 500 gr kuzu kuşbaşı et
• 6 adet orta boy patlıcan
• 1 adet limonun suyu
• 50 gr tereyağı ya da bitkisel margarin
• 1 tepeleme yemek kaşığı un
• 2 su bardağı süt
• 2 çay kaşığı tuz, karabiber
• 5 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 2 adet orta boy domates (rendelenmiş)
• 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
aman DİKKAT
• Taze kırmızı biberin kabuğunu kolay soymak için sıcak fırında 10-15 dakika bekletip ıslak havluya sarın.
• Lahananın pişerken yaydığı kokuyu önlemek için, tencereye bez bir torba içinde biraz ekmek içi
koymanız yeterlidir.
6 KİŞİLİK

Pişirme Süresi: 50 dk
yapılışı
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra, fırın tepsisinde, ocağın üzerinde ya da kömür ateşinde çevirerek közleyim Akar suyun altına kabuklarını soyup kararmamaları için üzerine limon suyunu gezdirin. Bir kesme tahtası üzerinde patlıcanları tavla zarı formunda doğrayın Diğer taraftan, yağı orta boy teflon bir tencerede eritin. Unı ekleyip orta ısılı ateşte sürek1i karıştırarak un sararıncaya kadar, 1-2 dakika kavurun. Üzerine sütü ekleyip hızla karıştırın Sos koyulaşıp kaynamaya başlayınca, patlıcanları ilave edip tuz ve karabiberi serpin. Hızla karıştırmaya devam ederek macun kıvamına gelinceye kadar, 5 dakika pişirin. Patlıcan: sosu (beğendiyi) ocaktan alıp üzerine peyiri aktarıp tekrar karıştırın. Öte yandan, etleri ve zeytinyağını orta boy bir tencereye koyarak tuz ve karabiber ilave edin. Yemeklik incece doğradığınız soğanı da katıp 5-6 dakika kavurun. Üzerine domates salçası ve domates rendesini de ekleyip 5 dakika daha kavurun. 3 bardak sıcak suyu tencereye aktarıp etleri orta ısılı ateşte, yumuşayıncaya kadar, en az 30 dakika pişirin Patlıcan beğendiyi ılıkken servis tabağına yerleştirin. Üzerine kuzu etlerini de sıcakken aktarın, ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servise sunun.

Hiç yorum yok:

Google