25 Mart 2008 Salı

İÇLİ KÖFTE KROKET



6 KİŞİLİK
MALZEMELER;
• 250 gr - 300 gr köftelik kıyma
• 2 çay bardağı ince bulgur
• 1/2 Çay bardağı irmik (un da kullanabilirsiniz)
• 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
• 1 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
• 1 adet yumurta
• 1/2 Yemek kaşığı tatlı biber salçası (veya 1 yemek kaşığı domates salçası)
• 1 çay kaşığı tuz, kimyon, karabiber
• 1 çay bardağı sıvıyağ Sos için;
• 4 yemek kaşığı domates püresi
• 1 diş sarmısak
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı kuru nane veya kuru fesleğen
• isterseniz, 1 çay bardağı ceviz içi
AMAN
DİKKAT
• Zeytinyağı ve sirkeyi karıştırarak bir şişeye koyarsanız her salata için tekrar aynı işlemi yapmaktan kurtulursunuz.
Not: Yaptığınız köfte kroketin yanına nar ekşili salata da çok yakışacaktır.
Pişirme Süresi: 20 tik.
YAPILIŞI
1) Bulgur ve irmik 1 su bardağı ılık suyla ıslatılıp kabarması için 10 dakika kadar bekletilir.
2) Üzerine kıyma, rendelenmiş kuru soğan, salça, yumurta, ceviz ve tuz ilave edilip diğer baharatlar serpiştirilir. 4-5 dakika yoğrulur. Üzeri kapatılıp, buzdolabında 10 dakika kadar bekletilir.
3) Hazırlanan bulgurlu hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve mekik şekli verilir.
4) Köfteler ya sıvıyağda kızartılır, ya da bol tuzlu kaynar suyun içinde 8-10 dakika haşlanıp süzülür.
5) Diğer taraftan; sosunu hazırlanması için;
6) Domates püresi, sarmısak, sıvıyağ ve nane orta ısılı ateşte 4-5 dakika pişirilip ocaktan alınır. Üzerine ince çekilmiş ceviz içini eklenip karıştırırlır.
7) Köfteler yanlarına sos koyularak servise sunulur

Hiç yorum yok:

Google