29 Mart 2008 Cumartesi

KAŞIK HELVASI


MALZEMELER:
• 250 gram margarin
• Yarım kg un
• 150 gram iri dövülmüş fndfc
• 250 gram pudraşekeri
YAPILIŞI:
MARGARİNİ tencereye alın. İyice eriyince üzerine yarım kg unu ilave edip, orta ateşte en az 20-25 dakika kavurun. Unun rengi değişince fındik içini ilave edip kavurmaya devam edin. 20-25 dakika daha kavurup, ateşin altını kapatın ve pudra şekerini yavaş yavaş ekleyerek tahta kaşıkla karıştırarak iyice yedirin. Dinlenmeye bırakın.
Elinizin dayanacağı sıcaklığa gelince helva şekil vermeye hazır demektir. Mutfak tezgahına folyo ya da yağlı kağıt yayın. Kaşık yardımıyla aldığınız helvayı sağ avuç içinde iyice sıkıştırın. Kaşığı sol elinizin avuç içine ters çevirin. Sol elinizin parmakları yardımı ile helvayı yavaşça çekin. Folyonun üzerine koyun. İyice soğuyup dinlenince servis yapın.

Hiç yorum yok:

Google