25 Mart 2008 Salı

TAVUKLU ANTİBİYOTİK ÇORBASI




MALZEMELER;
• 1/2 adet tavuk
• 1 adet büyük boy patates
• 1 adet büyük boy havuç
• 2 adet büyük boy kuru soğan
• 1 çay bardağı arpa şehriye
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber Sos için;
• 1 demet maydanoz
• 1 adet limon suyu
• 2 adet yumurta sarısı
AMAN DİKKAT
• Gravyer peynirini süte ya da tuzlu suya batırdıktan sonra sıktığınız beze sararak saklamanız peynirin daha çok dayanmasını sağlayacaktır.
Pişirme Süresi: 30 dk.
yapılışı
• Öncelikle, tavuğu yıkayıp büyük boy bir tencereye koyun.
• Patates, kuru soğan ve havucu soyup bütün olarak ilave edin.
• Üzerlerini örtecek kadar sıcak suyu ve tuzu da ilave ederek tavuk eti yumuşayıncaya kadar pişirin. İyice haşlanan tavukları ocaktan alıp, ılınmaya bırakın.
• Daha sonra, tavuğu ve sebzeleri sudan çıkarın.
• Tavuk etini ince ince didikleyip, ufak parçalara ayırın.
• Patates ve havucu küp küp doğrayıp kuru soğanı çatalla ezin.
• Bu şekilde hazırladığınız tüm malzemeleri tenceredeki et suyuna tekrar ilave edin.
• Son olarak şehriyeyi de ekleyip orta ısılı ateşte kaynamaya bırakın.
• Şehriyeler yumuşayınca, tuz ve karabiberi de serpin. Öte yandan sos için ufak bir kasenin içine limon suyu ve yumurta sarılarını koyup çatalla iyice çırpın. Kaynamakta olan çorbaya hızla karıştırarak limon sosu ekleyin. Bir kaç dakika daha kaynayıp ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servise sunun.

Hiç yorum yok:

Google