28 Mart 2008 Cuma

ÇİLEKLİ SU MUHALLEBİSİ


YAPILIŞI:
• 1 kg süt
• 1 su bardağı tozşeker
• Yanm çay kaşığı tuz
• 1 su bardağı su
• 1 küçük kahve fincanı
nişasta
• 1 küçük kahve fincanı pirinç unu
Sos için: 1 su bardağı su
• 50 gram çilek
• 1 çay bardağı tozşeker
• 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
• Süslemek için: Çilek
YAPILIŞI:
SÜT, tozşeker ve tuzu birlikte kaynatın. Ayrı bir kapta 1 bardak suya nişasta ve pirinç ununu katıp iyice çırpın. Nişastalı karışımı kaynayan sütün içerisine sicim gibi dckerken karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan indirin. Suyla çalkalanmış küçük derin kaplara pay ederek dökün. Buzdolabına koyup dondurun. Bu arada sosunu hazırlayın. Bunun için su, ezilmiş çilek, 1 çay bardağı tozşeker ve mısır nişastasını biraz koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Sonrasında soğuması için buzdolabına koyun. Küçük kaplardaki muhallebiyi servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Tabakların etrafında kalan boşluğa, hazırladığınız sosu gezdirin. Çilekleri arzu ettiğiniz şekillerde kesip muhallebilerin üzerine yerleştirin. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Google