17 Nisan 2008 Perşembe

FIRINDA PORTAKALLI TAVUK



MALZEMELER:
• 1 adet orta boy tavuk
• 2 çay kaşığı tuz, karabiber
• 6-8 adet ufak taze patates
• 1-2 su bardağı taze bezelye
: Sos için;
• 100 gr bitkisel margarin ya da tereyağı
• 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
• 1 yemek kaşığı bal
• 1 adet yanmaz fırın poşeti
AMAN DİKKAT:
• Uzunca bir süre kullanmayacağınız çaydanlıkların içine kesme şeker koymanız kokmalarını engelleyecektir.
• kuru fasulyenin pişerken dağılmasını istemiyorsanız tuz,
salça ve domatesi fasulye biraz piştikten sonra ekleyin.
6 KİŞİLİK
YAPILIŞI
Tavuğu iyice yıkayıp süzün. Kağıt mutfak peçetesiyle kurulayın. Tuz ve karabiber serpip tavuğun her tarafını bulayın. Geniş bir çelik cereye margarin ya da tereyağını koyup orta ısılı ateşte eritin. Bütün haldeki tavuğu eriyen yağda çevire çevire 10 dakika kızartın. Üzerine balla karıştırdığınız portakal suyunu aktarıp 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp hafifçe ılınmasını bekleyin, öte yandan büyük boy fırın torbasının (poşetinin) içine 2 çay kaşığı kadar un ve yarım çay kaşığı tuz koyun. Torbanın ağzını elinizle kapatıp birkaç kere sallayarak unun torbanın her tarafına yayılmasına dikkat edin. soslu tavuğu torbanın içine koyup, kabuklarıyla yıkayıp kuruladığınız taze patatesleri de yanına yerleştirin, bezelyeyi de torbanın içine aktarıp bir fırın tepsisine torbayı koyun, ağzını bağlayıp çatalın ucuyla torbanın üzerini birkaç yerinden delerek hava almasını sağlayın. Fırını 175 dereceye ayarlayıp yaklaşık 1,5 saat pişirip çıkarın.Torbadan çıkardığınız tavuk, bezelye ve patatesi pilavla birlikte servise sunun.

Hiç yorum yok:

Google