26 Mart 2008 Çarşamba

SOĞANLI FİLİBE CİĞERİ


MALZEMELER:
• 4 adet dana karaciğeri
(400-500 gr)
• 2 adet orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı tuz 5 yemek kaşığı sıvıyağ
• 2 diş sarımsak
• 1 yemek kaşığı sirke
• 10-12 adet taze yeşil soğan
• 1/2 demet maydanoz
aman DİKKAT • Fındık bedeni ve zihni yorgunluğu giderir, hastalıkların nekahet devresinin çabuk atlatılmasını sağlar.
6 KİŞİLİK
Pişirme Sûresi: 20 dk
yapılışı• önce, ciğerleri kuşbaşı et formunda doğrayıp çukur bir kaba aktarın. Üzerine rendelediğiniz kuru soğanı katıp tuzu serpiştirin.
• Yaklaşık 1 saat kadar ağzı kapalı halde buzdolabında bekletin.
• Diğer taraftan, sıvıyağı bir tavada kızdırıp ciğerlerin suyunu süzüp yıkamadan kızgın yağda çevirerek 8-10 dakika kadar kızartın.
• Üzerine dövülmüş sarımsağı ilave edip sirkeyi gezdirin.
• Parmak şeklinde doğradığınız yeşil soğanı da ekleyip kısık ateşte 8-10 dakika daha pişirin.
• Ciğerleri ocaktan alıp incecik kıydığınız maydanozla süsleyerek sıcak sıcak servise sunun.

Hiç yorum yok:

Google