25 Mart 2008 Salı

TERBİYELİ DÜĞÜN ÇORBASI



8 KİŞİLİK
MALZEMELER:
• 10 su bardağı sıcak su
• ikiye bölünmüş boyun eti (veya 300-400 gr kuşbaşı kuzu eti)
• 3 su bardağı yoğurt
• 2 adet yumurtanın sarısı
• 5 diş sarmısak
• 2 çorba kaşığı tepeleme un
• 5 su bardağı et suyu
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber Üzeri İçin;
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
aman DİKKAT /
• Köfteye katacağınız bayat ekmekleri su yerine et suyuyla ıslatırsanız köftenizin daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
Pişirme Süresi: 65 dk.
yapılışı
• Bu çorba için; boyun etinin yalnızca bir parçasını kullanacağız.
• Yarım boyun etini yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye koyun.
• Üzerine 10 su bardağı sıcak suyu ekleyip orta ısılı ateşte et iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Boyun eti yerine 300-400 gr kuzu parça eti veya kuşbaşı et kullanabilirsiniz.
• Pişen eti ufak parçalar halinde didikleyip kemiklerinden ayırın.
• Diğer taraftan, yoğurt, yumurta sarısı ve incecik doğradığınız sarmısakları derin bir kaba aktarın.
• Üzerine un ve haşlanmış etin suyundan 6 su bardağı kadarını aktarıp bir tel çırpıcıyla iyice çırparak karıştırın.
• Didiklediğiniz etleri de iyice çırptığınız yoğurtlu harca ilave edin.
• Bu etli yoğurtlu karışımı çorba tenceresine aktarıp sürekli karıştırarak orta ısılı ateşte pişirin.
• Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Öte yandan zeytinyağını küçük bir tavada kızdırıp pul biberi ekleyerek 1 dakika kadar pişirin.
• Bu sosu çorbanın üzerinde gezdirdikten sonra sıcak sıcak servise sunun.

Hiç yorum yok:

Google