29 Mart 2008 Cumartesi
HAŞHAŞLI ÇÖREK
MALZEMELER:
• 10 gram maya
• 1 çorba kaşığı tozşeker
• 2 çay kaşığı tuz
• 2 su bardağı ılık süt
• 2 su bardağı ılık su
• 7 su bardağı un
İçi için:
• 1 su bardağı zeytinyağı
• 1 su bardağı çekilmiş haşhaş
• 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için:
• 1 adet yumurta
• 1 çorba kaşığı yoğurt
YAPILIŞI:
DERİN bir kabın içine maya, tozşeker, tuz, ılık süt ve ılık suyu koyun. Üzerine elenmiş unu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene Kadar yoğurun. Hamuru orta boy tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine zeytinyağını sürün. Başka bir kapta haşhaş ve cevizi karıştırın. Bu karışımı zeytinyağlı hamurun üzerine sürün. Hamuru ikiye bölün ve rulo şeklinde sarın. Ruloları iki cm genişliğinde dilimleyin. Dilimleri de, yağlanmış tepsiye yanyana dizin. Üzerine çırpılmış yumurta ve yoğurt karışımından sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin. Sıcak yada ılık olarak servis edin.
Etiketler:
çörek yapılışı,
hamurişleri,
haşhaşlı çörek,
haşhaşlı çörek tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder